S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » HORÁKY » Horáky PAELLA » Horák trojitý Paella 60 cm


        

Horák trojitý Paella 60 cm

Horák trojitý Paella 60 cm

skladom

 

Dostupnosť: expedícia 1-3 dni
Číslo produktu: 04-P1660
Výrobca: Vaello Campos
naša cena bez DPH: 95,83 EUR
naša cena s DPH (20 %):
115,00 EUR

do košíka:
  ks  

Originálny Paella horák (trojhorák: vonkajší, stredný a vnútorný kruh) na propán bután od renomovaného Španielskeho výrobcu vhodný pre varenie najmä na Paella panviciach. Horák je samozrejme vhodný pre akékoľvek iné využitie v gastronómii.

- regulácia výkonu 19,25 kW
- spotreba PB max 1,4 g / h
- oceľový horák: Ø 600mm
- povrchová úprava: smalt
- prevádzkový tlak 30 mbar
- vstup pre propán butánovú hadicu s vnútorným Ø 8 - 9 mm


1. Pro pripojenie k 5, 10 alebo 33 kg propán butánovej fľaši doporučujeme hadicu na propán bután, tlakový regulátor 29-30 mbar a 2 hadicové spony

2. Pre pripojenie k 2 kg propán butánovej fľaši doporučujeme hadicu na propán bután, tlakový regulátor 29-30 mbar, 2 hadicové spony a jednocestný ventil s výstupom W21, 8LH


Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizotu alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .

Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.

Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .

Existujú tri najznámejšie druhy paelly :

1. Paella na valenciánský spôsob ( španielsky paella valenciana ) zvyčajne obsahuje zeleninu, mäso ( kuracie, králičie alebo kačacie ), slimáky, fazuľa a korenia.

2. Paella s morskými plodmi ( paella de marisco ) nahrádza mäso a slimáky morskými plodmi a neobsahuje fazuľu.

3- Paella mix ( paella mixta ) je ľubovoľnou kombináciou mäsa, morských plodov, zeleniny a fazule. Ďalšími dôležitými prísadami sú šafran a olivový olej.


Paella sa po dobu prípravy ničím nezakrýva . Neskôr sa môže prikryť pokrievkou alebo fóliou a dať nad paru asi na 30 minút , aby " došla ". Ryža sa nikdy nenecháva úplne dovariť , má byť naopak vnútri ľahko chrumkavá. Veľkou chybou, ktorej sa dnešný kuchári dopúšťajú, je miešanie rýb ( resp. morských plodov ) s bravčovým či hydinovým mäsom, pretože potom chutí aj kuracie alebo akékoľvek iné mäso ako ryba. Tento mix sa skôr objavuje vo vnútrozemí a na severe Španielska. Pokrm by nikdy nemal byť ostrý či pikantný. Rozšírená informácia, že Španieli majú radi ostré jedlá, je skôr mýtus. Len mizivé percento ľudí si paellu skutočne priostrí.

Zdroj : Wikipedia


Ilustračné fotky:

Panvica Paella

 

Panvica Paella

 

Panvica Paella

 

Panvica Paella

 

Panvica Paella

 

Panvica Paella

 

Panvica Paella